واحد کتابخانه 
 
کتابخانه دبیرستان:
تمدن، با خط و کتابت آغاز شده و استمرار یافته است و آینده آن نیز در گرو تکامل این ابزار بزرگ فرهنگی است.کتاب، بهترین رابط میان گذشته و حال، و تنها مونس انسان های اندیشمند است. کتاب،حتی در روزگار پیشرفت های چشم گیر بشر در عرصه های دانش و نوآوری نیز، نه تنهااهمیت خود را از دست نداده، که جلوه های گسترده تر، تازه تر و پایدارتری یافته است. بی گمان آنان که گام های بلندی در وادی پیشرفت های گوناگون برداشته اند، هرگز باکتاب و کتاب خوانی بیگانه نبوده اند، بلکه مطالعه را، عنصر اصلی و ضروری در زندگیخود می دانسته اند.
درباره جایگاه کتاب و نوشتارهای سازنده، در آموزه های دینی سخنان گهرباری وجود دارد. پیامبر اعظم (ص) فرمودند: «هرگاه مؤمن پس از مرگ خویش، تنها برگ کاغذی را که بر روی آن دانش نگاشته باشد از خود به جایگذارد، آن ورقه در روز قیامت، پوششی میان او و آتش خواهد بود...». امام صادق(ع)نيز فرمودند: «بنویس و علم خویش را میان برادران ایمانی خویش منتشر کن. پس چون مُردی، کتاب هایت را فرزندانت ارث برند. همانا زمانی بر مردم خواهد آمد که جز با کتاب های خویش، با چیزی انس نمی گیرند».
کتابخانه ها و مراکز اطلاع رساني چه اهميتي در توسعه پژوهش دارند؟
کتابخانه ها و مراکز اطلاع رساني به عنوان مراکز اصلي گردآوري و سازماندهي منابع اطلاعاتي ابزار لازم را براي پژوهشگران و توسعه پژوهش فراهم مي کنند. از آن جا که هيچ پژوهشي نمي تواند بدون برقراري پيوند با پيشينه پژوهشي در حوزه موضوعي خود موفق باشد، دسترسي به منابع اطلاعاتي روزآمد يکي از مهم ترين نيازهاي پژوهشگران است. همه پژوهشگران نيازمند آگاهي از فعاليت هايي هستند که قبلا در حوزه پژوهشي آنان اتفاق افتاده و يا در زمان حال در جريان است. اين آگاهي از طريق دسترسي به منابع اطلاعاتي ميسر مي شود. معمولا يافته هاي ساير پژوهشگران از طريق مجله هاي علمي، کتاب ها، سايت هاي اينترنتي و پايگاه هاي اطلاعاتي منتشر مي شود. کتابداران و متخصصان اطلاع رساني متولي گردآوري و سازماندهي اين اطلاعات هستند و نتايج پژوهش هاي قبلي را در اختيار پژوهشگران قرار مي دهند.
 

افتتاح كتابخانه جديد دبيرستان انرژي اتمي
کتابخانه هر مركز آموزشي به عنوان قلب آن مركز محسوب می گردد
کتابخانه به عنوان مرکزی با هدف تامین نیازهای مطالعاتی و فکری و اطلاع رسانی به دانش آموزان ، اساتید و پرسنل ایجاد شده و جایگاهی مناسب جهت حفظ آثار مکتوب و غیر مکتوب می باشد که در مسیر و ترقی جامعه گام بر می دارد.
بخش امانت : 
در این سیستم تمامی مراحل کار اعم از ورود اطلاعات ، آماده سازی ، چاپ کلیه برچسبها ، بارکد گذاری ، گزارش گیری ، امانت و بازگشت منابع توسط نرم افزار کتابداری انجام می شود .
شرایط عضویت :
تمامي دانش آموزان بعد از ثبت نام نهايي در كتابخانه دبيرستان عضو شده و كارت عضويت براي آنها صادر مي گردد. 
نکته :  کتاب فقط به صاحب کارت عضویت به مدت یک هفته امانت داده می شود و در صورت نیاز یک هفته دیگر تمدید می گردد . مدت اعتبار کارت عضویت نیز از تاریخ صدور تا پایان فارغ التحصیلی می باشد .
تغییر و تحولات اخیر کتابخانه:
 سیستم كتابخانه دبيرستان انرژي اتمي از آبان ماه سال 1390(سال جهاد اقتصادي)  شاهد تغییر و تحولات گسترده ای بود كه در ذيل برخي از آنها به سمع و نظرتان خواهد رسيد:
1. تغییر سیستم کتابخانه از مخزن بسته به مخزن باز. در سیستم مخزن باز ، دانش آموز مي تواند به 2 طريق از مخزن استفاده نمايد:
1-1 دانش آموز می تواند وارد مخزن کتابها شود و پس از مشاهده کتابهای گوناگون ، کتاب مورد نظر خود را انتخاب نمايد.
2-1 دانش آموز مي تواند از سیستم جستجوی کامپیوتری كه در سالن مطالعه فعال مي باشد برای جستجو در موضوعات و عناوین مختلف  استفاده نمايد.
2. تجهیزکامل سالن مطالعه.
3. انجام فعالیتهایی برای ایجاد محیطی دلپذیرتر در كتابخانه.



محور فعالیت های کتابخانه دبیرستان انرژی اتمی
اولین و مهمترین حوزه ای ما در کتابخانه ,بحث مطالعه وتحقیق های دانش آموزان است . ما در این فعالیت که اتفاقا بسیار مورد توجه شورای دبیرستان و مدیریت مجموعه نیز می باشد به دانش آموزان می آموزیم که چگونه یک تحقیق خوب در حد مقالات دانشگاهی بنویسند یعنی از ابتدای کار که انتخاب موضوع می باشد تا خروجی کار که یک تحقیق کامل با منابع و پیوست ها می باشد یک مشاور و یک استاد راهنما دانش آموز را همراهی می نماید ودر نهایت به این تحقیقات امتیاز لازم داده شده و در کارنامه فرهنگی ثبت و ضبط می شود.



70 درصد این پژوهش ها در زمینه های فرهنگی و 30 درصد علمی و فن آوری است که برترین آنها در مسابقات مطالعه و تحقیق آموزش و پرورش و جشنواره خوارزمی ارائه می شود  .بقیه فعالیت های کتابخانه به اختصار به شرح زیر می باشد:

مسابقه کتابخوانی:که معمولا سه نوبت مسابقه کتابخوانی در سال برگزار میشود که دو نوبت از کتاب شهید استاد مطهری و یک نوبت از وصیت نامه سیاسی و الهی امام می باشد.
نمایشگاه cd  کتاب و . . .    : به مناسبت های مختلف (محرم ، هفته کتاب و ..) این نمایشگاه را از محصولات فرهنگی جدید برای دانش آموزان توسط واحد فرهنگی برگزار می شود.
مطالعه توفیقی : یک سری کتاب های مفید به پیشنهاد مشاوران هر پایه به تعداد یک کلاس تهیه و درکتابخانه نگهداری می شود و در زمان های غیبت معلم و یا زنگ آزاد دانش آموزان از این کتاب ها استفاده می شود.
بانک نرم افزار:جدیدترین نرم افزارهای موردنیازدانش آموزان درکتابخانه موجودمیباشدودرصورت نیاز دانش آموزان برای آنها تکثیر می شود . مطالعه روزنامه : جهت ارتقای سطح بینش سیاسی و اجتماعی دانش آموزان ، ابتدای هر سال با نظر سنجی از دانش آموزان تعدادی روزنامه تهیه و در کتابخانه قرار می گیرد در نهایت این روزنامهها آرشیو می شوند و هر دو ماه یک بار مسابقه ای از موضوعات اصلی روزنامه ها برگزار می گردد که در کارنامه فرهنگی هم موثر است.
مجلات مفید:مجلات مورد نیاز و مفید برای دانش آموزان تهیه و در قفسه های مخصوصی قرار می گیرد.





مجهز به سیستم  searcher و نرم افزار کتابدار

و در نهایت یکی از طرح هایی که امسال انجام شد و الحمدلله خوب هم بود طرح کتاب های اهدایی به کتابخانه بود که با مشارکت دانش آموزان و خانواده هایشان حدود 300 جلد کتاب به کتابخانه اهدا گردید

• خلاصـــــه کتاب :
پرنده خارزار                        ارمیا                                   زبان بدن
جلادلاغر                          مدیریت زمان         
طلا                                 سیدالشهدا             
پسر                                کمال هستی               
رازهای دلار                        یاران خورشید    
نشتنشا                           بی بال پریدن 
سفر سرخ                        پیامبران             
شهیدرجایی                     ساحل                            
عطر شب بوها                  روی ماه خداوند را ببوس                                           
من آیینه شدم                  جاذبه و دافعه علی(ع)